Húsvét 2011.04.24
Húsvéti receptek:
Pizza csiga (Dr. Oetker)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
400 g hagyma
250 g piros húsú paprika
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
25 g zöldfűszer-keverék
1 csipet só
Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
Fél teáskanál só
175 ml víz
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan
tálaljuk.
Mákos képviselőfánk
Hozzávalók:
Töltelékhez:
150 ml tej
150 g darált mák
100 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Citrom aroma
Tésztához:
25 g Rama
125 ml víz
1 csipet só
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
3 tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml tej
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.